new holland logo
image image
BIG-2_509x339_pad_478b24840a

Обработвам земята си само с TD5.95

Петър Славков, Калояново

Назад

 

 

 

 

 

 

 

Със земеделие се занимавам от малък. С брат ми сме се учили от татко и в момента обработваме над 1000 дка. Отглеждаме пшеница, ечемик, слънчоглед, люцерна и малко зеленчуци.Преди година и половина решихме, че е време да закупим нов трактор. Не съм пестил усилия, проучих всички марки и модели в диапазона, който ни интересуваше. Разговарях с много колеги фермери за впечатления. Наблюдавах работата на машините на полето, а на края сравних и цените. Победител в тестовете излезе NEW HOLLAND TD5.95.

От тогава обработваме земята си само с него, успяваме да се справим с всичко и съм много доволен. Лесен е за управление. Икономичен и здрав. Прави ми впечатление, че разходът на гориво при обработки е значително по-нисък в сравнение с трактори на други марки. Например при оран с обръщателен плуг на дълбочина 30 см. разходът ми е под 3 л. на декар. Докато познавам фермери, при същите условия и с по-лек плуг, машината им дава до 1-2л. по-висок разход на декар. Като дръпнеш чертата на края на кампанията това са не малко пари.

Товароподемността също е много е добра. Дърпа торачки, пръскачки, сеялки с торовнасяне, изпробвал съм го с всичко, че и на баири. С натоварване до 1,5 – 2 тона се справя перфектно. Голямо удобство е и възможността за коригиране на разстоянието между гумите. Така машината е по-адаптивна за различните задачи и култури.

Имам TD5.95 от година и половина. Вече минава 1000 мото часа. За това време не ми се е налагало да правя нищо по него. Единствено сменям масло. Много съм доволен от сервиза и поддръжката на Интерагри. Когато и да съм се обадил, момчетата винаги се отзовават и са при мен максимум до следващия ден сутринта. Изобщо според мен, преди човек да закупи дадена машина едни от най-важните въпроси, които трябва да си зададе са „Търговецът има ли сервиз наблизо?“ и „За колко време сервизните могат да реагират?“. Затова и сега, след изтичането на гаранцията не правя компромиси и отново за поддръжка се обаждам в лицензирания им сервиз. Разбират си от работата, а консумативите са добри и евтини.

Изобщо от моя опит мога да кажа, че съотношението цена-качество при тракторите на NEW HOLLAND е най-добро. За времето, в което го имам, няма условия, в които да не съм вкарвал моя TD5. Навсякъде се справя и наистина е многофункционален. С новите преференциални условия от Интерагри вече се замислям и за още едно попълнение – нов Т6.165.

Петър Славков, Калояново

 

 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->