new holland logo
image image
T7_270_MethanePower_StageV_22_G_071_509x339_pad_478b24840a

New Holland е пионер в селскостопанските машини с алтернативно гориво на CNH Industrial Tech Day

• New Holland представя новия прототип T7 Methane Power LNG и T4 Electric Power трактори и демонстрира функциите за автономно земеделие. • Прототипният трактор T7 Methane Power LNG (с втечнен природен газ) – първият в света LNG трактор ще удвои автономността на сегашния New Holland захранван на метан. • Прототипът T4 Electric Power е първият в индустрията изцяло електрически трактор с автономни функции • New Holland прави по-нататъшни крачки по пътя си към автономност с автоматизацията на балореси в комбинация с многократно награждавания CR Revelation с IntelliSense™

Назад

New Holland Agriculture представи два нови прототипа на трактори (T7 Methane Power Liquefied Природен газ и T4 Electric Power), както и нови функции за автономност в рамките на CNH Industrial Tech. Двудневното събитие се проведе във Финикс, Аризона на 7-8 декември 2022 г. Двудневното събитие беше организирано от CNH Industrial, с цел да демонстрира напредъка на компанията в областта на прецизните технологии.  

New Holland Agriculture представи важен напредък по отношение на устойчивото селско стопанство и по-специално алтернативни горива и технологии за електрификация. Проектът на New Holland Road to Carbon Neutral Farming има за цел да приложи широкообхватен подход за намаляване на въглероден отпечатък в земеделието, като предостави на клиентите машини, работещи с недизелови горива.

 

Прототип на трактор T7 Methane Power LNG (втечнен природен газ)

 

Първият в света LNG трактор, представен на събитието, е прототип, разработен, за да посрещне нарастващите нужди от машини с висока мощност, които съчетават отлична производителност с по-ниски емисии и оперативни разходи.

Със своето решение за захранване с втечнен природен газ New Holland ще удвои автономността на настоящите метанови машини, като същевременно повиши цялостната устойчивост на фермата. Това е така, защото използването на втечнен метан осигурява четири пъти повече капацитет за съхранение на гориво, в сравнение с използването на компресирано гориво газ (CNG). Това значително увеличава автономността на трактора, дори когато работи с интензивна мощност приложения. С модел с 270 к.с., T7 Methane Power LNG доставя същата мощност и въртящ момент като еквивалентен дизелов трактор.

Карло Ламбро, Президент на марката New Holland Agriculture, казва: „Този ​​прототип демонстрира на света нашият ангажимент за устойчивост. Вярваме, че най-доброто решение в момента на пазара за намаляване на емисиите и разходите е природният газ – най-вече биометан. Земеделските производители се нуждаят от мощни трактори, затова ние предлагаме автономни трактори с висока мощност над 200 к.с. Знаем също, че автономията е много важна за нашите клиенти: подобрена за нашия съществуващ трактор T6 Methane Power и разширен допълнително с новия T7 Methane Power LNG. Тази премиера допълва съществуващият T6 Methane Power на New Holland и разширява портфолиото от алтернативни решения на CNH Industrial.“

T7 Methane Power LNG разполага с патентована активна горивна система с контролирана температура. Той включва криогенен резервоар от неръждаема стомана, който е проектиран, за да съответства на своя дизелов аналог, максимално увеличаване на пространството и ефективно съхраняване на втечнения метан на борда на трактора. Системата има самоподдържащо се вакуумно пространство, което изолира горивото вътре и намалява дебелината на резервоара.

T7 Methane Power LNG може да се захранва от втечнен биометан, което означава, че е още по-устойчив. Това решение идеално се интегрира с подходът, предложен от Bennamann, базираната в Обединеното кралство стартираща компания, която си партнира с New Holland, се фокусира върху иновациите около събирането, обработката и съхранението на неорганизирания метан с цел за отключване на предимствата на кръговата икономика за клиентите и доставяне на местна, чиста енергия.

Подходът на Bennamann може значително да намали въглеродния отпечатък на средна кравеферма, както и да доведе до намаляването на употребата на химически торове с интензивно CO2, тя измества употребата на изкопаеми горива в тракторите, производство на електричество и намалява нуждата от разпръскване на тор.

Подходът на Bennamann предоставя нови възможности и потоци от приходи за монетизиране или пренасочване на отпадъците, като: производство на гориво при стабилни разходи; продажба на излишък от биометан на свободния пазар; поколение на 100% натурален тор; и преобразуване на излишния метан в електричество за износ към мрежа или локална употреба. Възможността за производство на електроенергия е ключова – тя може да се използва за движение на електрически превозни средства (бъдещи селскостопански машини заедно със съществуващи автомобили и микробуси), както и захранване на фермата, която в отдалечени селски райони, с ограничено електричество, може да отключи бъдещо разширяване.

Оскар Барончели, Ръководител на Продуктовия мениджмънт на трактори и телескопични товарачи New Holland Agriculture заяви: „Устойчивостта е в основата на всичко, което правим, и новият T7 Methane Power LNG трактор е най-новата ни стъпка към едно наистина енергийно независимо бъдеще в земеделието. Сътрудничеството с Bennamann внедри много важни иновации в нашите продукти, като например тяхната патентована активна горивна система с контролирана температура. С това ние потвърждаваме нашия ангажимент да предоставяме на клиентите си всичките си екологични, оперативни и финансови ползи.”

Дизайнът на прототипа включва стил от ново поколение, комбиниран с класическата еститика на марката New Holland, с нов цвят „Clean Blue“, мощни LED задни светлини с вграденподчертаващ контур, осветен лист на С-колона, лъскави черни джанти и предни калници с персонализирано чисто синьо. Покривът на кабината по цялата дължина осигурява подобрена видимост и по-добро усещане за пространство.

Иновативният подлакътник SideWinder™ Ultra, новият по-голям персонализиран IntelliView™ 12-инчов сензорен екран и уникален дисплей CentreView™ с фиксирана главина, монтиран на волана отлична ергономичност и интуитивна работа. Ергономично оформените седалки от кожа Алкантара с контрастираща ивица и бродирано лого изглеждат спортно, но и удобни.

T7 Methane Power LNG също идва с усъвършенстваната технология за прецизно земеделие на New Holland (PLM Intelligence) и поддръжка за непрекъсната работа на PLM Connect.

 

T4 Electric Power

 

Втората голяма иновация, представена на събитието, е първият в индустрията изцяло електрически трактор прототип с автономни функции, T4 Electric Power. Този трактор, идеален за операции с по-ниски конски сили, бележи важен крайъгълен камък по пътя на New Holland към електрификацията.

Карло Ламбро каза: „T4 Electric Power е резултат от нашите задълбочени изследвания и инвестиции, фокусиран върху електрически решения в селското стопанство, подкрепен от CNH Industrial. С тoзи нов многофункционален трактор, ние добавяме важна част от пъзела към нашата цялостна стратегия, предоставяйки на нашите клиенти с идеалния електрически трактор за операции с по-ниски конски сили: изключително рентабилен, въглеродно-неутрално решение, идеално подходящо за смесени ферми, животновъдни ферми, общини, овощни градини и специални приложения.“

Оскар Барончели добави: „Горди сме да представим този първи изцяло електрически трактор в сегмента за комунални услуги. Вярваме, че тази технология е идеална за машини с по-ниски конски сили като този нов T4 Electric. Тези алтернативни източници на енергия вече са тук и съвсем скоро ще бъдат налични да продажба, в името на едно по-устойчиво бъдеще. Така T4 Electric Power се присъединява към нашето портфолио от трактори с алтернативно гориво, заедно с T7 Methane Power LNG и T6 Methane Power."

T4 Electric Power е разработен от екип експерти на CNH Industrial в САЩ (Burr Ridge, Детройт) и Италия (Модена) със сътрудничеството на Monarch Tractor – иноватор в електрификацията на земеделието, базиран в Калифорния, САЩ. Проектът дава приоритет на две ключови характеристики: време на работа на батерията и производителност, като същевременно се поддържа устойчив подход, който би намалил вредните емисии, шума и цялостното въздействие върху околната среда.

Батерията на трактора предлага отлично време на работа, до един пълен ден на употреба и може да се презарежда само за един час със системи за бързо зареждане. Машината може да се използва и като източник на резервно захранване за други устройства и машини или за осигуряване на енергия за инструменти.

Нивото на шума е намалено с до 90%, а вибрациите също са значително намалени. T4 Electric Power отговаря на строгите разпоредби за шум, определени от общините, позволява работа през нощта и подобрява качеството на живот в животновъдните стопанства.

Новият T4 Electric Power осигурява отлична производителност със страхотен контрол и отзивчивост,  в сравнение с дизелова машина, заедно със значителни икономии на разходи за експлоатация и поддръжка и въглероден неутрален отпечатък. По време на тестовете T4 Electric Power показа голяма ефективна производителност, контрол на сцеплението плюс по-плавно превключване на предавките, което го прави удоволствие за шофиране. Тестовете също показаха намаляване на оперативните разходи с до 90%, както и елиминиране на разходите за дизелово гориво и свързаните с тях такси за поддръжка.

 

Прецизен интелект и пътят към автономността

 

Двата прототипа, представени на Tech Day, са оборудвани с най-новите прецизни технологии. T7 Methane Power LNG наследява най-добрите характеристики от пакета PLM Intelligence на New Holland и интегрира цифрови технологии за предоставяне на интелигентно и свързано селско стопанство, позволявайки на клиентите да увеличат максимално производителността на своите машини, като същевременно оптимизират добивите и разходите.

По-специално PLM интелигентността позволява на фермерите лесно да управляват и анализират полеви данни, да остават безжично свързани както с полето, така и с ключови места във фермата, благодарение на платформата MyPLM Connect и усъвършенстваните инициативи за поддръжка.

T4 Electric Power бележи напредък към автономно шофиране с автоматизирани функции ръководени от сензори и камери на трактора, които позволяват на операторите да синхронизират множество машини, откриване и избягване на препятствия и проверка на състоянието на процесите.

Режимът Shadow Follow Me позволява на оператора да синхронизира машините, за да работят заедно. A 360-система за възприемане на градуса открива и избягва препятствията. Телематиката и автоматичното насочване запазват всичко функции в проверка за оператори. Fleet Management позволява на мениджъра на фермата да възлага задачи на всяка машина.

Дигиталните услуги извън борда позволяват на фермерите да управляват трактора от всяко място, по всяко време и да следите неговата производителност и нивото на батерията дистанционно.

По време на двудневното събитие New Holland също показа важни технологии за автоматизация в момента предлага се в неговата продуктова гама, като например системата за автоматизация на бали на New Holland на BigBaler High Density, носител на сребърен медал Agritechnica 2022. Технологията комбинира автоматично насочване на откоса с автоматичен контрол на скоростта и автоматичен контрол на теглото на балата, увеличаване на производителността с повече бали на ден и по-добро качество на балите, с предимства и в разход на гориво на трактора и подобрен комфорт на оператора.

Що се отнася до решенията за автоматизация на комбайни, New Holland показа системата за автоматизация IntelliSense™ наличен в комбинация с CR Revelation. Системата IntelliSense на New Holland избира най-доброто действие от 280 милиона възможности за оптимизиране на реколтата на всеки 20 секунди. Прави превантивни настройки, увеличава максимално производителността, минимизира загубите и повреденото зърно чрез точни измервания на товара. Въз основа на тези данни системата може постоянно да адаптира скоростта на Twin Rotor™ и ъгъл на лопатките, скорост на вентилатора и отваряне на предварителното сито и горното и долното сита за автоматично постигане на желания резултат.

 

Цялата продуктова гама на New Holland самоходна и прикачна техника можете да намерите в търговската мрежа на единствения официален вносител на марката за страната Интерагри България.

За контакти 0700 46 666 и www.interagri.bg 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->