new holland logo
image image
01_CR10_90_Revelation_Tier4B_17_022B_509x339_pad_478b24840a

Комбайните на New Holland с две награди за иновации на SIMA Innovation 2021

• Сребърен медал в категорията „От жътва до съхранение“ за NutriSenseTM, системата дава възможност за анализ, запис и картиране на добивите по време на жътва • Бронзов медал в категорията „Части, услуги и бордова електроника“ за сензори за натоварване в очистващата система

Назад

Нововъведенията на New Holland Agriculture за жътва са получили два медала на Наградите за Иновации SIMA 2021 от международно жури, състоящо се от индустриални и технически експерти. Наградите, които признават най-иновативнит оборудване, продукти, технологии и услуги, бяха обявени във виртуална церемония на 22 април.

 

Карло Ламбро, Президент на марката New Holland, заяви: „Очаква се днес фермерите да намалят въздействието върху околната среда произтичащо от тяхната дейност. Те  трябва да могат да го правят, без да губят своята рентабилност. Като производители на оборудване, нашата роля е да използваме технологията, която да ги подкрепя. Двете наградени днес иновации разрешават два важни проблема, с които се сблъскват фермерите при прибиране на реколтата, като им помага да вземат информирани решения – на базата на агрономически данни, които могат да използват, така че да предприемат активни действия за намаляване на загубите на зърно при прибиране на реколтата. Както винаги, иновациите на New Holland носят осезаеми ползи за повече ефективност и рентабилност, тъй като те работят устойчиво."

 

NutriSense ™ NIR сензорна технология за анализ на хранителните вещества: Сребърен медал в Категория „От жътва до съхранение

 

Тъй като фермерите се стремят да работят устойчиво, събирането на агрономически данни има основно значение при вземане на информирани решения, т.че да увеличат максимално продажбите си. Интеграцията на Near Infrared (NIR) сензор позволява анализ, запис и картиране на добивите като състав по време на жътвата.  Операцията се основава на измерването на абсорбцията на електромагнитно излъчване в NIR.

 

Това дава възможност на фермерите да извлекат максимума от продажбата на своите култури, тъй като цената е обвързана с качеството на реколтата (според параметри като съдържание на протеини или мазнини). Те също могат да подобрят хранителната стойност на сортовете за фураж и смесването на различни класове зърно, за да се достигнат определени стандарти на качество.

 

Със системата NutriSense клиентите могат да подобрят агрономическите си познания. Невъзможно е фермерът да знае количеството азот, абсорбирано от растението. Картографирайки нивото на протеина в зърното, клиентите ще видят състоянието на азота, отделян от растението, така че те да могат да модулират съответно доставките си на азот. Системата NutriSense използва доказания NIR сензор на New Holland и за други функции, като измерване на влажността на културите. Трябва да се отбележи, че сензорът NIR на силажокомбайните на New Holland е сертифициран от DLG за неговата точност при определяне на влагата в царевицата.

 

В близко бъдеще системата NutriSense ще бъде достъпна и при големите New Holland балиращи машини.

 

Сензори за натоварване в системата за очистване: Бронзов медал - Категория „Части, услуги и бордова електроника ”

 

Ексклузивната патентована система за анализ на ннатоварването на очистващите стъпала позволява по-бързо прибиране на реколтата, при постигане на максимално качество. Системата измерва налягането в очистващите стъпала, над и под ситата и предупреждава операторът дали системата е претоварена или не. Това помага да се вземат информирани решения за всякакви корекции, които да се направят.

 

Този нов параметър може да се види на дисплея Intelliview ™ IV, така че операторът да може да настрои машината бързо и лесно и проактивно да вземе решения за намаляване на загубите и увеличаване дневната производителност.

 

Сензорите за натоварване, интегрирани в системата за очистване, предоставят информация на оператора в реално време, което позволява оптимизиране на жътвата и предотвратява претоварването на очистващия блок. Така операторите имат по-добър контрол върху машината, което ще доведе до по-малко загуби на зърно.

 

За повече информация, моля, позвънете на 0700 46 666

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2022
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->