new holland logo
image image
viber_изображение_2022-12-05_10-26-16-952_509x339_pad_478b24840a

ИНТЕРАГРИ България с две награди за Иновации

Единственият 100% трактор на метан New Holland T6 Methane Power и сеялка BEDNAR Efecta бяха отличени в направление "Инавоции" на официално събитие.

Назад

По традиция и тази година ИНТЕРАГРИ България получи ключови отличия в категория „Иновации“ на ежегодния конкурс „Принос в механизацията“, организиран от Министерство на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив, Научно-техническия съюз по машиностроене и вестник „Земеделска техника”.  Конкурсът отличава и насърчава производители и вносители на земеделска техника, както и земеделски производители, внедрили иновативна техника и технологии, имащи практически ползи и измерими резултати в стопанствата.  В тазгодишното издание ИНТЕРАГРИ България беше отличена в 2 направления за Иновации.

 

Представен за първи път на международното изложение в „Агритехинка“ в Хановер, отличаван многократно на международни конкурси за иновации и изложения, тази година New Holland T6 Methane Power - първият и единствен 100% трактор на метан в света е отличен в категория „Енергетични машии“ със своя модел в серийно производство, наличен вече и у нас в единствения официален вносител на марката New Holland в страната ИНТЕРАГРИ България. T6 Methane Power осигурява ефективността на своя дизелов еквивалент - същата мощност при 180 к.с., въртящ момент при 740 Nm и издръжливост - с добавеното предимство до 30% по-ниски експлоатационни разходи. Тази изключителна ефективност се предлага в екологичен пакет: в реални полеви условия тракторът T6 Methane Power произвежда 99% по-малко прахови частици от еквивалентен дизел и намалява емисиите на CO2 с минимум 10% и общите емисии с 80%.

 

T6 Methane Power разполага с изцяло нов двигател 6.7 литра NEF, специално разработен за селскостопански приложения от FPT Industrial, марката на силовите агрегати на CNH Industrial, и се възползва от богатия си опит в технологията за захранване на природен газ, разработен в продължение на повече от 20 години. Освен това произведените от FPT Industrial над 50 000 двигатели за природен газ свидетелстват за надеждността на тази технология и гориво.

 

Газовите резервоари на метановия T6 се съхраняват в същото положение като дизеловите резервоари при стандартния модел Т6, което осигурява безпрепятствен достъп до кабината, както и отлична видимост от нея. 

 

Механичният трактор T6 на метан е ключов елемент в концепцията за енергонезависима ферма на Ню Холанд, затваряйки веригата на истинска кръгова икономика, от полето до производство на енергия и обратно към полето - пълен цикъл, с почти нулево отделяне на CO2.

 

Земеделските производители могат да отглеждат енергийни култури и да използват селскостопански отпадъци за генериране на биометан и да захранват своя трактор с това устойчиво гориво, постигайки почти нулеви емисии на CO2. Животновъдите и млекопреработвателите могат да предприемат още повече този  цикъл, като произвеждат биометан от оборски тор, който изважда CO2 от околната среда, което води до отрицателен въглероден отпечатък. Земеделските производители могат също така да използват страничните продукти от биодигистрацията, като естествени торове на своите полета, затваряйки кръговата икономическа верига.

 

Друга отличена машина с Първо място за Иновации в категория „Работни машини“, част от портфолиото на ИНТЕРАГРИ България е широката сeялка BEDNAR EFECTA CE.

 

 

Широката сеялка EFECTA CE на BEDNAR има работна ширина 12 метра. В своята категория това е изключително универсална сеялка, оборудвана с двукамерен бункер под налягане с вместимост 6000 литра. Голямата работна ширина 12 метра, в комбинация с висока работна скорост до 200 дка/час, гарантира постигане на висока ежедневна производителност. Тя може да бъде оборудвана с четири вида предно оборудване, монтирано пред сеитбените ботуши, с опции за междуредово разстояние: 12,5 или 16,7 см, ниски изисквания за мощност на трактора и множество функции за прецизно земеделие.

 

Пълната гама самоходна и прикачна техника с марките New Holland и Bednar, можете да откриете в единствения официален вносител на марките за страната ИНТЕРАГРИ България. За повече информация: 0700 46 666 и www.interagri.bg

 

ИНТЕРАГРИ България АД е единствен официален вносител на марките самоходна и прикачна земеделска техника NEW HOLLAND, KINZE, BEDNAR за страната, като представлява още RAUCH, MacDon, Brantner, Kongskilde, Cochet, Provitis, Irrimec и др. Компанията разполага със собствени търговско-сервизна мрежа на територията на цялата страна и предлага цялостно продажбено и следпродажбено обслужване с интегрирани решения за земеделието в България.

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2022
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->