new holland logo
image image
583457_509x339_pad_478b24840a

Интерагри България с 4 награди за Иновации в конкурса „Принос в механизацията 2021“

ИНТЕРАГРИ България получи 4 ключови отличия на специално онлайн събитие на ежегодния конкурс „Принос в механизацията“, организиран от Министерство на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив, Научно-техническия съюз по машиностроене и вестник „Земеделска техника”. Конкурсът отличава и насърчава производители и вносители на земеделска техника, както и земеделски производители, внедрили иновативна техника и технологии и получили добри резултати в стопанствата си.

Назад

ИНТЕРАГРИ България получи 4 ключови отличия за иновации на специално онлайн събитие на ежегодния конкурс „Принос в механизацията“, организиран от Министерство на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив, Научно-техническия съюз по машиностроене и вестник „Земеделска техника”. Конкурсът отличава и насърчава производители и вносители на земеделска техника, както и земеделски производители, внедрили иновативна техника и технологии и получили добри резултати в стопанствата си.

 

В категория „Технологии“ ИНТЕРАГРИ спечели първа награда с патентованата технология за балопреси на New Holland Loop Master™, представена в продуктовите гами на BigBaler 1290 High Density и BigBaler PLUS, получила множество индустриални награди като признание за своята уникалност. Отличена още със златен медал на тазгодишното издание на наградите Edison за новаторската технология.  

Решението Loop Master™ съчетава концепциите на двете съществуващи технологии за връзване, възел „loop“ и двойният възел. Характеризира се с 37% по-голямата здравина в сравнение със стандартен възел и заедно с високата система за компресия придава по-голяма плътност на балите, като така спомага за  оптимизиране на транспортирането с камиони с повече тонаж за една и съща площ, което води до икономически и екологични ползи. Loop Master предоставя с 26% по-висока здравина на възела. Това означава, че може да се използва сезал от по-нисък клас, а същевременно балите да са с по-голяма здравина. Чрез премахване на остатъците, около 50 кг или 6 километра сезал се спестява за 10 000 бали, което води до съкращаване на разходи и редица екологични ползи.  

 


 

Комбайн New Holland CH 7.70 Laterale спечели в категория „Самоходни прибиращи машини“. New Holland CH7.70 въвежда съвсем нова концепция Crossover Harvesting ™. Тя обединява изключителна технология за разделяне на Twin Rotor® с доказаната и известна конвенционална технология за вършитба на марката. Новият Crossover Combine задава нов показател за капацитет за комбайни от среден клас, осигуряващи изключително качество на зърното и сламата.

 

Високоефективният двигател с патентована HI-eSCR 2 технология за съответствие на Stage V осигурява висока производителност и изключително ниски експлоатационни разходи. Това изпълнение идва с превъзходния комфорт на кабината Harvest Suite ™ Deluxe.

 

За устойчиво представяне в хълмисти условия, версията Laterale, която използва здрава система за автоматично нивелиране, осигурява напречна корекция на наклона до 18% от двете страни. Системата Laterale е в допълнение към стандартните системи Triple-Clean и саморазливни Smart Sieve ™ с резултат от оптимизирана ефективност на почистване при труден терен.

 

Междинно звено между двуроторни и конвенционални комбайни, новата серия комбайни на New Holland тип Crossover печели редица международни награди за иновации, като SIMA Innovations и The American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE), Agriculture’s innovations 2021 AE50 awards winner.


Представен за първи път на международното изложение „Агритехинка“ в Хановер, отличен за първи път със своя прототип на конкурсите през 2020 г., тази година New Holland T6 Methane Power - първият и единствен метанов трактор в света печели първо място в категория „Енергетични машии“ със своя модел в серийно производство. T6 Methane Power осигурява ефективността на своя дизелов еквивалент - същата мощност при 180 к.с., въртящ момент при 740 Nm и издръжливост - с добавеното предимство до 30% по-ниски експлоатационни разходи. Тази изключителна ефективност се предлага в екологичен пакет: в реални полеви условия тракторът T6 Methane Power произвежда 99% по-малко прахови частици от еквивалентен дизел и намалява емисиите на CO2 с минимум 10% и общите емисии с 80%.

 

 

T6 Methane Power разполага с изцяло нов двигател 6.7 литра NEF, специално разработен за селскостопански приложения от FPT Industrial, марката на силовите агрегати на CNH Industrial, и се възползва от богатия си опит в технологията за захранване на природен газ, разработен в продължение на повече от 20 години. Освен това произведените от FPT Industrial над 50 000 двигатели за природен газ свидетелстват за надеждността на тази технология и гориво. Газовите резервоари на метановия T6 се съхраняват в същото положение като дизеловите резервоари при стандартния модел Т6, което осигурява безпрепятствен достъп до кабината, както и отлична видимост от нея. Механичният трактор T6 на метан е ключов елемент в концепцията за енергонезависима ферма на Ню Холанд, затваряйки веригата на истинска кръгова икономика, от полето до производство на енергия и обратно към полето - пълен цикъл, с почти нулево отделяне на CO2.

 

Земеделските производители могат да отглеждат енергийни култури и да използват селскостопански отпадъци за генериране на биометан и да захранват своя трактор с това устойчиво гориво, постигайки почти нулеви емисии на CO2. Животновъдите и млекопреработвателите могат да предприемат още повече този  цикъл, като произвеждат биометан от оборски тор, който изважда CO2 от околната среда, което води до отрицателен въглероден отпечатък. Земеделските производители могат също така да използват страничните продукти от биодигистрацията, като естествени торове на своите полета, затваряйки кръговата икономическа верига.

 

Още една технология за комбайни на New Holland NutriSense ™ , получила сребърен медал на SIMA Innovation 2021, е отличена в категория „Технологии“. NutriSense ™ NIR сензорна технология за анализ на хранителните вещества на зърното, приложима за комбайните на New Holland от сериите CR, CX, FR. В близко бъдеще системата NutriSense ще бъде достъпна и при големите New Holland балиращи машини.

 

Със системата NutriSense клиентите могат да подобрят агрономическите си познания. Невъзможно е фермерът да знае количеството азот, абсорбирано от растението. Картографирайки нивото на протеина в зърното, клиентите ще видят състоянието на азота, отделян от растението, така че те да могат да модулират съответно доставките си на азот. Системата NutriSense използва доказания NIR сензор на New Holland и за други функции, като измерване на влажността на културите.

 

Тъй като фермерите се стремят да работят устойчиво, събирането на агрономически данни има основно значение при вземане на информирани решения, т.че да увеличат максимално продажбите си. Интеграцията на Near Infrared (NIR) сензор позволява анализ, запис и картиране на добивите като състав по време на жътвата. Операцията се основава на измерването на абсорбцията на електромагнитно излъчване в NIR. Това дава възможност на фермерите да извлекат максимума от продажбата на своите култури, тъй като цената е обвързана с качеството на реколтата (според параметри като съдържание на протеини или мазнини). Те също могат да подобрят хранителната стойност на сортовете за фураж и смесването на различни класове зърно, за да се достигнат определени стандарти на качество.

 

ИНТЕРАГРИ България АД е единствен официален вносител на марките самоходна и прикачна земеделска техника NEW HOLLAND, KINZE и BEDNAR за страната, като представлява още RAUCH, SOLA, KERNER, PROVITIS, BRAUN, FARMTECH, HAWE и др. Компанията разполага със собствени търговско-сервизни комплекси на територията на цялата страна и предлага цялостно продажбено и следпродажбено обслужване с интегрирани решения за земеделието в България. За повече информация и контакти www.interagri.bg и тел. 0700 46 666.

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->