new holland logo
image image
347256189_728422672420632_276978760083361694_n_509x339_pad_478b24840a

Ден на отворените врати на ИНТЕРАГРИ България в Бяла Слатина

На 14 юни се проведе Ден на отворените врати в Бяла Слатина, по покана на Професионална агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“

Назад

По покана на Професионална агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ на 14 юни 2023 г. се проведе Ден на отворените врати на ИНТЕРАГРИ България в гр. Бяла Слатина. Събитието се състоя в Иновационния (СТЕМ) център на училището, където в открита дискусия се срещнаха представители на ИНТЕРАГРИ, земеделци от региона, ученици и преподаватели от професионалната гимназия. Идеята на събитието е част от социалната политика на ИНТЕРАГРИ за диалог на бизнеса и образованието с цел развитие на сектора.

 

„Земеделието е един от секторите, в които иновациите все още не се използват в пълен капацитет. Новите, по-производителни и икономични машини ще направят сектора по-рентабилен и независим. Ние вярваме, че въвеждането на повече нови технологии ще направи сектора и по-привлекателен и за младите хора, които са бъдещето. С цел да развиваме и дадем шанс за просперитет на младите хора в България, нашата социална ангажираност е насочена към развитие на техния потенциал, чрез съвместна работа с университети и специализирани училища, техникуми в страната. Развиваме и стажантска програма, която дава шанс на младите специалисти в сектора да развият и надградят своите знания и умения на практика.“, споделя г-н Даниел Минев, Изпълнителен директор на ИНТЕРАГРИ България.

 

  

 

Професионална агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Бяла Слатина е едно от най-старите професионални училища в България, открито през 1923 г. лично от министър-председателя Александър Стамболийски. През 2023 г. Гимназията чества 100 години от основаването си. Училището разполага с впечатляваща база за провеждане на теоретични практически занятия, напълно реновирано, от 2020 г. в Училището е открит и високотехнологичен  СТЕМ център, уникален по своя капацитет и иновативно оборудване, на разположение на обучаващите се са 6 мултимедийни зали с 3D принтери и оборудване за създаване на добавена виртуална реалност.

 

Регионът на Бяла Слатина разполага с едно от най-големите землища в страната с богато разнообразие от отглеждани култури, затова  ориентирана към предлагане на цялостни решения за земеделието, ИНТЕРАГРИ България планира дългосрочно партньорство с Професионалната агротехническа гимназия, като споделя своето know-how в обучението на бъдещи кадри за земеделието.

 

   

 

ИНТЕРАГРИ България е един от водещите доставчици на самоходна земеделска техника, прикачен инвентар, резервни части и сервизни услуги с изградена мрежа от 11 търговско-сервизни комплекси в цялата страна. Компанията е единствен официален вносител на земеделска и строителна техника с марката New Holland за страната. С над 120-годишна традиция и доказано технологично превъзходство, като носител на 3 поредни рекорди на „Гинес“, марката New Holland e добре познат и предпочетен бранд за земеделска техника, както в световен мащаб, така и в България. Компанията представлява още добре познати премиум марки марки за прикачен инвентар – Kinze, Bednar, Rauch, MacDon, Brantner, Kongskilde, Cochet, Provitis, Irrimec и др., с което доказва стремежъ си да предоставя качествени комплексни бизнес решения за своите клиенти.

 

 

Повече информация на 0700 46 666, interagri.bg и социалните мрежи на ИНТЕРАГРИ.

 

 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->