new holland logo
image image
big_509x339_pad_478b24840a

Агробизнесмен на България – традиция, отговорност и развитие

г-н Даниел Минев, "Агробизнесмен на България" за 2014 г. и изпълнителен директор на фирма ИНТЕРАГРИ България беше официален почетен гост на таз годишното връчване на отличието. Събитието бе съчетано с отпразнуването на 25-тата годишнина на най-големия земеделски вестник у нас – в. "Български Фермер"

Назад

 

 

 

 

 

„Агробизнесмен на България“ е най-престижното отличие в аграрния сектор у нас. По традиция конкурсът се организира от уважавания вестник Български Фермер, а специално редакционно жури избира най-достойния победител сред номинираните. Критериите, както и победителите през годините са много различни, но с най-голяма тежест при избора са приноса на конкретната личност и нейните бизнес решения за цялостното развитие на българското земеделие.

Затова и приемствената връзка между бивши и настоящи носители на отличието по традиция е много силна. Официален почетен гост на тазгодишното връчване на наградата, беше г-н Даниел Минев – „Агробизнесмен на България“ за 2014 г. Господин Минев е основател и изпълнителен директор на ИНТЕРАГРИ България. Една от фирмите феномени на българския пазар, която за по-малко от три години се нареди сред безспорните лидер в продажбата на висококачествена земеделска техника, подсигури за своите клиенти постоянно развиваща се сервизна мрежа, адаптираща се към техните нужди и стартира множество финансови и социални кампании в подкрепа на българското земеделие. Ето какво каза на пресконференцията на събитието г-н Минев:

 

„На първо място бих искал да поздравя г-н Иван Ангелов и г-н Лука Ангелов. Отличието „Агробизнесмен на България“ е изключително престижно. От опит мога да кажа, че когато човек постави тази награда в своя офис, започва да я чувства като отговорност и коректив и да дава най-добрия пример, чрез своята политика и решения.
Преди година, когато аз получих отличието, го посветих на своя екип. На всички служители на Интерагри България. Вярвам, че се справихме отлично и че всички представиха наградата достойно, чрез своята индивидуална и екипна работа за което сърдечно им благодаря.
През изминалата година стартирахме доста кампании, не само в подкрепа на родното земеделие, но и в помощ на българското образование. С общи усилия сме на път, да реализираме и няколко изключително значими премиери на земеделска техника у нас. Така най-сетне българските фермери ще получат равен старт с чуждестранните си колеги и то при достъпни цени и условия.
Сега съм изключително щастлив, че наградата „Агробизнесмен на България“ отива при двама изключително активни и далновидни бизнесмени. Tе са показали не веднъж, че притежават всички необходими качества за едно толкова отговорно отличие. Усърдната им работа ги е превърнала в безспорни лидери в птицевъдния бранш. Постигнатите до сега устойчиво развитие, модернизиран затворен цикъл на производство и най-важното, трайното доверие в клиентите са само част от предпоставките за още по-големи бъдещи успехи.
Пожелавам на Холдинг „Градус“ предприемчивостта на двамата им основатели скоро да ги направи абсолютни лидери и на Европейския пазар. Поздравления!“, Даниел Минев, изпълнителен директор ИНТЕРАГРИ България

ИНТЕРАГРИ България е единствен официален вносител на някои от най-престижните и предпочитани брандове земеделска техника – като NEW HOLLAND, KINZE, Gregoire Besson и други. Благодарение на усилената работа на целия екип на фирмата, през следващата година у нас предстоят няколко изключително интересни премиери. Съвсем скоро в България се очакват първите модели на обновената емблематична серия трактори на NEW HOLLAND Т7. Списъкът на подобренията в новите машини е впечатляващ – най-висока степен на очистване на вредните емисии в сектора – Tier IVВ final, най-удобните седалки поставяни някога в трактор, премиум LED светлини осветяващи до 360° около машината, Intelli view IV монитор в стандартния пакет, подобрена трансмисия, повишена мощност, а списъка с революционните нововъведения едва започва. Най-голямата изненада от NEW HOLLAND обаче беше поднесена преди броени дни в рамките на изложението Агритехника в Хановер. Два допълнителни модела в серията Т7, предвидени за усилено натоварване и снабдени с допълнителна мощност. Това са HD (Heavy Duty) моделите Т7.290 и Т7.315. До дни се очаква по-подробна техническа информация на сайта на официалните вносители – interagri.bg

Още едно изключително важно за земеделският сектор събитие бележи предстоящата 2016 г. За първи път от страна на NEW HOLLAND има отпусната квота, в лимитиран брой, за поръчка и закупуване на зърнокомбайните световни рекордьори – CR 10.90. Комбайн от този род спокойно би могъл да замени като производителност до два конвенционални комбайна при почти всякакви условия. Премиерата на тези машини у нас също се осъществява чрез фирма ИНТЕРАГРИ България.

Земеделските производители ще се зарадват и на обновената серия СХ. Най-високопроизводителните сламотръсни комбайни, получават ново име, допълнителен модел – CX 8.85 (450 к.с. и 6,5 м² обща отсевна площ) и още повече мощ през идната година. Сред останалите промени са изцяло обновена кабина Ultra Cab с подобрена видимост, намалено ниво на шума и абсолютен комфорт на площ от 3,7 м³. Увеличен е и обемът на бункера, до 12 500 л. за моделите CX 8.85 и CX 8.90. Възможност за HD (Heavy Duty) захранващ ролер, конструиран за значително по-високо натоварване. Това повишаващ капацитета на машината и позволява жътва при по-висока работна скорост.

Реалност са и значително по-изгодните финансови условия, които споменава г-н Минев. В момента активна е уникалната за пазара програма „Първо жънеш, после плащаш“. Тя дава възможност на земеделските производители да обновят машинния си парк, като спестят значителна сума пари и отложат вноските си за една година. На практика, желаещите да се възползват от кампанията, за налични машини или ранна заявка, могат да го направят при подписване на договор и внасяне на минимален аванс от 15%. Безплатни за клиента остават всички допълнителни такси и застраховки. А първата вноска по лизинга е предвидена за септември 2016 г., след реализиране на първата земеделска продукция. Така на практика, закупените машини пестят и печелят пари още преди да бъдат платени.

Освен преференциалните цени и безплатните бонуси, обновяването на машинния парк с комбайн на NEW HOLLAND води до повишаване на производителността, средно с 15-20% и намаляване на експлоатационните и горивни разходи с до 10%. В програмата са включени модели от всички серии комбайни на NEW HOLLAND – изключително практичните за малки стопанства и накъсани терени TC, най-високопроизводителните сламотръсни комбайни CX и неповторимото семейство на световни рекордьори CR.

 

 

 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->