new holland logo
image image
big-1_509x339_pad_478b24840a

Премиера на нов модел високо прецизните сеялки KINZE

Интервю с г-н Робърт Дъргсън, меджър продажби за Европа, KINZE

Назад

 

 

По време на есенното издание на БАТА Агро, американският гигант KINZE, съвместно с официалния си вносител у нас – фирма ИНТЕРАГРИ, представиха нов модел пролетни сеялки. Специално за изложението пристигна и г-н Робърт Дъргсън, мениджър продажби за Европа на щатската компания. Ето какво разказа той за KINZE и българската премиера на иновативния модел 3600

 

KINZE е сред най-разпознаваемите и предпочитани марки пролетни сеялки в света, популярни със своето качество и изключителна прецизност. Бихте ли ни разказали малко повече за компанията?

Да, разбира се. KINZE е американска компания, основана и ръководена и до днес от семейство Кинзенбаун. Политиката на компанията е да произвежда висококачествени продукти, които да улесняват работата на фермерите. Затова сред основните изисквания към всеки служител е да произхожда от семейство свързано със земеделието. Така сме винаги близо до нуждите и интересите на нашите клиенти. В САЩ сме изключително добре познати, като производители на надеждни сеялки и ремаркета. Освен това имаме силно присъствие в Източна Европа – основно в Русия и Украйна. Може да се каже, че в този район продаваме нашите продукти вече повече от 30 години. Изключително сме горди със своята постоянна връзка с фермерите, дългият живот на нашите изделия и функционалната последователност в разработваните от нас иновации.

        

Звучи интересно и вдъхновяващо. А, коя беше основната причина, заради която компанията реши да стъпи на европейския пазар?

Както споменах малко по-рано, ние извършваме дейност в този район вече доста години – от 80-те на миналия век (Смее се). Винаги сме имали желание да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти. Това е много важно. Така решихме да направим представителство и завод тук, в Европа. Така че, преди две години, направихме първите стъпки и се установихме във Вилнюс, Литва. Това значително скъси дистанцията и сега от там излизат машините за европейския пазар.

 

Коя е най-новата иновация, която представяте тук, на щанда на Интерагри, в рамките на БАТА Агро 2015?

Моделът, който виждате зад мен е абсолютна новост за българския пазар. Това е 16-редовият модел KINZE 3600. Той може да се поръча в дванадесет или шестнадесет редова конфигурация. С междуредово разстояние 70 – 76 см.

Друга много важна характеристика на този модел е новият вакуумен изсяващ апарат.  Той осигурява извънредна точност и е много добър за употреба при засяването на слънчоглед, царевица, соя. Многофункционален е и както вече споменах – изключително прецизен. Дори може да се каже, че предлага най-високата прецизност на изсяване на пазара, по отношение на брой семена на декар, дълбочина на посева и разстояние между семената – всичко необходимо за хомогенен посев и отлична реколта.  

 

От основно значение обаче е и работната скорост, с която се постига тази прецизност. Как стоят нещата с този параметър?

Да, за да е възможно най-продуктивна работата в едно стопанство е важно всички селскостопански задачи да се изпълняват в разумни и възможно най-кратки срокове. Различните модели сеялки KINZE постигат резултати от 95 – 98% прецизност при средна работна скорост до 14-15 км./ч.

 

Къде могат да се намерят машините ви в България?

За нас е много важно да имаме партньор, като ИНТЕРАГРИ България. Някой, който познава отлично пазара и има силен, агресивен маркетингов подход в налагането на нашите продукти. И смело мога да кажа, че направихме точния избор (Усмихва се). Започнахме съвместната си работа с Интерагри тази пролет, с няколко полеви демонстрации на сеитба и това вече дава резултат по отношение на продажбите. Така че, аз съм много доволен, изглежда фермерите са се убедили лично в предимствата на нашите машини. В допълнение към своята силна по отношение на продажбите, Интерагри има и отличен сервиз. Което също е от съществено значение за нас. Както вече споменах ние предлагаме продукт с изключително дълъг живот и е важно да предоставяме обслужване в течение на годините, така че фермерите да могат да използват спокойно и уверено нашите машини.

 

Работата ви е отвели в много страни. Имате обратна връзка от доста земеделски производители, работещи в различни условия. Ако пречупите българската реалност през професионалния си опит, какъв ще е съветът ви към родните фермери?

Най-добрата препоръка, за която се сещам е следната: Ако търсите изключително високо качествена машина, която да ви гарантира точност и прецизност години наред, KINZE е вашият избор. Не е най-евтиният вариант, но ние силно вярваме, че качеството е много п-важно, защото сеялките KINZE пестят средства и печелят пари в дългосрочен план. KINZE има най-доброто качество и обслужване. А работейки с нашия партньор Интерагри, ние имаме възможността да ви подкрепяме и след покупката. Сервизът им е отличен, а грижата за клиента след продажба е това, което отличава истинските професионалисти в бранша.

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->