new holland logo
image image
Ekipat_509x339_pad_478b24840a

NEW HOLLAND смаза световния рекорд за най-много ожънато количество зърно за 8 часа!

Рекордно постижение за комбайн: 800 тона за 8 часа! New Holland CR 10.90 поставя Световен рекорд с помощта на авангардна техника и технология.

Назад

 

 

 

 

 

 

   

New Holland възвърна притежанието на титлата Световен рекорд регистриран в Гинес, като успя да ожъне впечатляващите 797.656 тона пшеница за осем часа с най-големия комбайн в света – CR10.90, с мощност 653 к.с.

„Ние сме безкрайно горди от факта, че Световният рекорд в Гинес за ожъната маса пшеница в рамките на осем часа е отново притежание на New Holland. Точната цифра е 797.656 тона, което е повече от 120 тона спрямо предишния рекорд, поставен от друга марка.“ – заяви Хедли Купър, Продуктов мениджър комбайни в New Holland. „Този рекорд демонстрира ненадминатия капацитет и продуктивност на CR10.90, особенно предвид факта, че настоящият световен рекорд бе подобрен след 6 часа и 36 мин!“, добави г-н Купър.

 

Рекордно представяне

Рекордът бе поставен на 15.08.2014 година във фермата „Бърн и Синове“ в Grande de Lings, близо до Регби (Wragby), близо до Линкълншир, Великобритания. Рекордът бе поставен в напълно реални условия. Полето беше засято с пшеница през есента на 2013 година, преди да бъде избрано за „опитно поле“, за поставяне на рекорда през май тази година. Работният ден започна сутринта в 11:17 мин. и бе съпроводен с честа смяна на времето. Температурата на въздуха варираше между 18 – 21 C, и типично по английски, на няколко пъти преваляваше. Средната производителност на CR10.90 бе 99.7 тона/час, като пиковата достигаше фантастичните 135 тона/час! Средният добив на хектар е 9.95 тона при средна влажност на продукцията от 16.2%. Рекордът бе постигнат при разход от 1.12 литра за тон получена продукция, при включен раздробител на растителните остатъци през цялото време. Цялото събитие бе наблюдавано от Г-н Правин Пател, в качеството си на официален представител и съдия на Световни рекорди Гинес. На поставянето на световния рекорд присъстваше и Алън Робсън, Капелан на Земеделието за Линкълншир, като независим наблюдател.

 

Рекордьорът CR10.90: Авангардна технология за жътва.

Световният рекордьор CR10.90 разполага с уникалната Twin Rotor™ технология. Изобретената преди повече от 35 години технология от New Holland се е доказала нееднократно като изключително ефективна и надеждна. Тя съчетава две на пръв поглед трудно постижими неща: ефикасно отделяне на зърното от сламата и увеличена производителност, благодарение на по-голямата площ на двата ротора. На практика това означава, че CR серията може да се справи с 2 до 3 пъти по-голямо количество ожъната маса, в сравнение с всяка конвенционална машина. И още нещо: повишеният капацитет не е за сметка на качеството. Доказателството за това е отново регистрирано от Гинес: през 2010 г. машина от този клас – CR9090 поставя Световен рекорд, като успява за същия срок да ожъне 551.6 тона при невероятни загуби от само 0.1%!

Новият New Holland CR10.90 използва новата серия Twin Pitch High Performance ротори. Това са усъвършенствани ротори включващи 44 елемента с различен профил и размери, за изключително ефективно разделяне на сламата от зърното. Тази система е особенно ефективна при трудни условия, като тънки стебла, полегнали класове, влажна маса или с други думи – като времето в Линкълншир следобяд. Захранването на Twin Pitch High Performance се извършва от специална Dynamic Feed Roll система. Тази Система за подаване на ожънатата маса е проектирана специално за серията New Holland CR и цели да подава ожънатата маса равномерно и постоянно към роторите. Системата DFR разполага с една от най-ефективните защити от камъни.

 

Световният рекордьор CR10.90 се задвижва от Cursor 16 – отличеният само преди няколко месеца с титлата “Дизелов двигател на 2014”, с мощност 653 к.с. Този двигател се ползва от технологията ECOBlue™, HI-eSCR технология за намаляване на вредните емисии и покрива строгите изисквания на Tier 4 – нормите. Задвижването на машината е поверено на вериги SmartTrax™ със система на окачване Terraglide™. Комбинацията между двете гарантира безпроблемна работа при тежки условия, при минимално уплътняване на почвата. Независимо от условията, тази комбинация дава редица предимства на фермерите. Например по-бърза скорост по време на работа. Докато нормалните комбайни жънат със средна скорост от 2-3 км./ч., машина оборудвана с Cursor 16 и гумени вериги SmartTrax™ с окачване Terraglide™ може да жъне с два пъти по-голяма скорост, като същевременно разхода на гориво на декар е дори по-нисък. CR10.90 успява да покаже това в напълно реални условия: средна скорост на работа от 6 км.ч/. и разход на гориво от само 1.12 л./хКа.

Разтоварващата система включва 10 метров шнек и супер бързо разтоварване със скорост от 142 л./сек. Бункерът на CR10.90, който е най-големият между всички комбайни – цели 14 500 л., се разтоварва за около минута и половина. В кабината операторът може да наблюдава цялата операция на IntelliView IV тъч скрийн монитора докато продължава своята работа.

New Holland CR10.90 е създаден за мащабна жътва, независимо от условията. На разположение е intelliSteer™ напълно интегрирана навигационна система, която води машината с точност до 1-2 см. Подобна точност е от значение за ефективността на 13,7 метровия хедър при всяко минаване, през целия ден.

„Световният Гинес рекорд“ допълва и легализира флагмана на New Holland – CR10.90, като машина с изключителни качества и способности. Може да се каже, че това бетонира неговите позиции на лидер сред останалите зърнокомбайни в цял свят“ – заяви Карло Ламбро, Бранд Президент на New Holland Agriculture. “Световният рекордьор New Holland CR10.90 създаден в нашия Centre of Harvesting Excellence”, в Зеделгем е първият в цял свят роторен комбайн от Клас 10. Това е недвусмислен пример за предимствата и превъзходството на технологията Twin Rotor™, създадена от New Holland преди близо 40 години. Ние предлагаме на нашите клиенти най-добрите възможни решения, като се стремим постоянно да подобряваме представянето на марката New Holland и особенно Резултатите които постигаме с нашите комбайни“ – завърши Карло Ламбро.

Това е трета подобна титла за NEW HOLLAND и комбайните от серията CR.

NEW HOLLAND е единствената компания, която успява на три пъти да подобри предишен световен рекорд и единствената, която успява да направи това два пъти, в рамките на една година.

 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->