new holland logo
image image
Snimka 3_509x339_pad_478b24840a

NEW HOLLAND отбелязва 50 години от основаването на завода в Базилдън с юбилейни модели Т6 и Т7

Завода на New Holland в английския град Базилтън е една от иконите в съвременното машиностроене: разположен на 40 Ха, предприятието е в състояние да произвежда 6 550 разлини спецификации на трактори, сглобявани на поточни линии с дължина над 2 км. Продукцията на завода се изнася в над 120 страни. Предприятието е в ТОП 15 на чуждестранните компании във Великобритания

Назад

 

   

Завода на New Holland в Базилтън ще чества 50-годишен юбилей в производството на трактори през 2014. За хората в Базилдън, това е един половинвековен опит в производството на трактори и принос в съвременното земеделие, залагащо все-повече на екологичност и устойчиво развитие.

За да отбележи тази важна дата, компанията няма да се ограничи само да празнични мероприятия, но ще предложи и нещо изключително: лимитирана серия под името Golden Jubilee (Златен юбилей) на моделите T7.270 Auto Command и T6.160 Auto Command.

Тези изключителни модели на двете серии New Holland трактори бяха показани за първи път на изложението за селскостопанска техника LAMMA във Великобритания. Те ще се произвеждат само през тази юбилейна 2014 година в ограничени серии, за да запишат името на завода в историята.

В допълнение към двата уникални трактора, всички модели произведени в Базилдън през цялата 2014 година ще носят специален отличителен знак на годишнината, който ще напомня за елегантният стил на юбилейните трактори от сериите Т6 и Т7.

 

„Завода в Базилтън бе основна част от нашите планове и операции в производството на машини през последните 50 години. Днес там се произвеждат трактори с диапазона от мощност между 120 и 270 к.с., които служат на фермерите от цял свят по един ефективен и надежден начин“, заяви Карло Ламбо, Бранд Президент на New Holland Agriculture. В допълнение към това той сподели виждането си за двата юбилейни модела: „Тези уникални Golden Jubilee серии отбелязват забележителния успех на двете модификации: T7.270 Auto Command и T6.160 Auto Command. Предвидените мероприятия по честване на годишнината ще ни дадат освен това възможност да благодарим на поколения от нашите колеги, които са в основата и осигуриха този световен успех.“

   

T6.160 и T7.270 Auto Command Golden Jubilee са двата флагмана на Базилдън

 

New Holland T7.270 Auto Command Golden Jubilee е най-мощната машина произведена в Базилдън, а T6.160 Auto Command олицетворява бъдещето на многофункционалното земеделие. И двата модела ще бъдат изработени с изискана Profondo Blue боя металик, златни апликации по каросерията и капаци на генерацията и специалния отличителен знак.

 

 

Допълнителните елементи включват луксозен интериор в кабината, вкл. Кожен салон, кожен волан, изискан светъл цвят на интериора и опция за напълно интегрирана IntelliSteer™ система за автоматично управление на машината на полето. (Снимка 5)

 

Половинвековна история в производството на трактори

Изграждането на завода за напълно интегрирано производство на трактори започва през 1962 година, и само 2 години по-късно, на 15 май 1964 год. първият New Holland “Made in Basildon” слиза от конвеира. За времето си това е най-модерната поточна линия за производство на трактори. Четвърт век по-късно, през 1989 год., вече са произведени над 2 млн. двигателя, което също е отбелязано с подобна инициатива. Друга важна година за фабриката в Базилдън е откриването на единствения по рода си посетителски център през 2012 г. Това е годината, през която Базилдън бива награден с Бронзово отличие за „World Class Manufacturing”(„Световна класа в машиностроенето“) и предприятието е посетено официално от Британския премиер министър Дейвид Камерън.

От 1964 година насам в Базилдън са произведени над 1.6 млн. Трактора и повече от 3.1 млн. двигателя. Днес завода дава работа на над 1 000 души, които са се посветили в производството на едни от водещите в бранша модели трактори. Предприятието може да произвежда и доставя повече от 10 000 различни продуктови спецификации и над 85% от общата продукция се изнася в страни от цял свят.

За модернизацията на земеделието по цял свят

 

Произведените в Базилдън трактори с марката New Holland са си спечелили с времето репутация на пионери, маркиращи насоката на развитие в съвременното земеделие. Те поставиха началото на съвременното земеделие, като самите те бяха създадени от самото начало: разработени бяха нови двигатели и трансмисии, които налагаха успеха им по цял свят. Екипирани с добре познатият двигател от серията PoweStar, те бяха основополагащи модели през първата половина на 90-те години. Тези трактори подобриха значително работата на фермерите, чрез добавяне на нови измерения в работата на оператора: удобство и комфорт на работа в съчетание с функционалната ElectroShift скоростна кутия - предшественика на многостепенната Electro Command™ трансмисията. След впечатляващо представяне и въвеждане в производство, от серията с диапазон от мощнист между 75 – 120 к.с. бяха продадени над 100 000 трактора.

 

Увеличаване на продуктивноста с повишаване на ефективност и устойчивото земеделие.

 

Серията TS бе пусната в експлоатация в края на 90-те години и бе своего рода еволюция на серията „40“ Това всъщност бе първата серия с новият стил и дизайн на New Holland със скосен преден капак, характерен днес за всички машини с марката New Holland. TS серията първа получи съвършенно нов двигател, покриващ нормите за екологичност Tier 1. Това бе и началото на посоката, поета и следвана неотклонно от New Holland през годините: драстично намаление негативното влияние на сектора върху околната среда. Моделите TM покриваха диапазона между 120 – 190 к.с., и бързостанаха еталон за много фермери от цял свят по отношение на отличната работа и представяне и невероятно лекото управление, благодарение на новата система за окачване на предния мост Terraglide™ . По-късно в същата серия, поради завоюваните позиции и реноме, бе вградена за пръв път технологията Engine Power Management, за управление работатат на двигателя. (Система за осигуряване на повече мощност и въртящ момент, но използвани само при крайно натоварване, което води до пестене на гориво).

Продукцията на Базълдън внаги е била пионер в прилагането на нови технологии и модели трансмисии от отново поколение. Серията Т7000 бе снабдена с най-доброто за времето си: задвижващ тракт от генерацията Power Command™. През последните години, когато следващото поколение трансмисия бе лансирано на пазара, на завода Базилтън отново бе гласувано доверие да произвежда една от най-успешните серии трактори на New Holland - Т7000 във варианта със супер-трансмисията Auto Command™.

Днес най-новите серии на New Holland, моделите Т6 и Т7 продължават тази успешна традиция. Те са снабдени с авангардната ECOBlue™ SCR технология за намаление разхода на гориво без загуба на мощност, която покрива най-строгите екологични изисквания, като същевременно намалява консумацията на гориво с до 10%.

 

 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->