new holland logo
image image
JonKinzenbaw_Kinze_NB_509x339_pad_478b24840a

История на Kinze

„Няма нищо по-силно от една добра идея и един доволен клиент“ Джон Кинзебау

Назад

 

Една история със скромно начало

През 1961 година един млад фермер на 21 години от Виктор, Айова отваря своя малка заваръчна работилница с помощта на малък заем от банката и 25 долара в джоба си. Всеки, който е срещал младия Джон Кинзебау, познаваше „златните“ му ръце и способностите му да поправя различни неща. Но едва ли някой от тях е предполагал, че тази работилничка един ден ще се превърне в един от най-големите заводи в Северна Америка. Днес, 50 години по-късно, Джон Кинзебау все-още активно участва в бизнеса. Едновременно с това, той продължава да обработва своята земя, като хоби, с помощта на колекцията си от ретро трактори.

Първият продукт на младия изобретател е специална носеща 30 футова греда за торовлагане с помощта на дисков апликатор. Първият патент – конвенционален плуг с променлива работна ширина конвенционален. Първата му голяма иновация е нископрофилно саморазтоварващо се зърнено ремарке, с големи балонни гуми, проектирано през 1971 година. Това е първото в света подобно ремарке, което революционизира зърноприбирането.

Събитието, което обаче ще направи Джон Кинзебау един от най-значимите производители на земеделска техника, е един разговор с фермери през 1975 г. Фермерите се оплаквали как им се налага да разглобяват и сглобяват последователно сеялките, като за целта ги товарят на подвижни платформи, за да ги транспортират до полето. Това, освен много усилия води и до голяма загуба на време. Младият Кинзебау впряга техническия си талант и скоро се ражда идеята за сеялка със задно сгъване в транспортно положение. „Първата сеялка продаде следващите 20, а те – останалите 80 броя. Това е най-добрият начин на работа: една добра идея да направи един клиент Доволен“.

Скоро търсенето на новата сеялка става толкова голямо, че Джон Кинзебау е изправен пред ново, различно предизвикателство. За да отговори на тези нужди, той закупува 10 акра земя и построява нова фабрика. До края на десетилетието, той добавя към продуктовата линия и ремаркета  за зърно с обем на бункер 18 000 и 24 000 литра. 

Днес фирмата все още е собственост на фамилията Кинзебау. Марката Kinze е безспорен лидер в производството и предлагането на иновативни, надеждни и висококачествени сеялки и ремаркета за зърно.

Kinze не е просто завод, в който се произвежда техника за фермери някъде по света. Почти всички в Kinze – от собствениците до работниците са потомствени фермери. Това дава уникална възможност на всеки един от тях да даде своя принос в създаването на високотехнологична и надеждна техника – такава, каквато всеки земеделец би искал да притежава.

Историята на Kinze е започнала със слушане: слушане на нуждите и проблемите на фермерите, техните предпочитания и очаквания. Фермерите знаят какво може и трябва да бъде направено. След това просто трябва да се проектира, създаде, тества, усъвършенства и използва. Защото целта на всички в Kinze е да предложат готово и работещо решение.

Kinze е един от примерите в днешно време, как една малка компания основана преди 50 години може да се развие и превърне в световен лидер и еталон когато става въпрос за земеделски сеялки. Всичко това се дължи, освен на техническия гении и талант, и на непрестанния му ентусиазъм и страст. От самото основаване Кинзебау влага в работата цялата си енергия, сърце и потенциал като не спира да търси по-добри идеи и решения за земеделска техника. Джон Кинзебау никога не се е възприемал като бизнесмен и предприемач, неговият гений винаги е търсил ново, по-добро решение което да направи работата на полето по-ефективна и успешна. Кинзебау винаги е поставял на първо място нуждите на фермерите, защото самият той е фермер. „Ние с гордост поставяме нашето име върху всеки наш продукт, защото сме вложили нашата енергия, знания и страст и знаем, че сме произвели един висококачествен и надежден продукт, произведен в Америка.  

Иновации, съвършенство, почтеност, фокус върху клиента и взаимно уважение. Това са ценностите върху които Джон Кинзенбау изгради своята компания.

 

bata agro 2022 image Виртуален щанд интерагри
бата агро 2023
ЗАПИТВАНЕ
* Задължителни полета
-->